Tuck's back!

2008.04.27. 10:44 | clark.kent | Szólj hozzá!

Mindig jó érzés viszontlátni egy régi jóbarátot. Különösen akkor, ha nem is várja az ember fia, hogy valaha még találkozhat vele. Mégis, mikor szemtől szemben álltok, rögtön felrémlenek mindketőtökben a régi emlékek, az együtt töltött vidám napok.

Még 2006-ban (Istenem, de régen volt!) úgy döntöttünk néhány barátommal, hogy leruccanunk Sárospatakra egy kis közös nyaralásra. Azért pont oda, mert annak idején több általánosiskolai tábor helyszínéül is szolgált a hely, a Tengerszem kemping; minket pedig szép emlékek fűztek oda.

Békésen éltük világunkat, örömünket csak egyetlen dolog árnyékolhatta be: nem más, mint a portással való szembenállásunk. Több ponton sérelmeztük ugyanis a kapuőr úriember hozzáállását. Időnek előtte bezárta például a kaput, pedig megígérte, hogy nem teszi... hogy csak egyet említsek a sok közül. Mondanom sem kell, hogy aznap este át kellett másznunk a kerítésen, hogy visszajussunk a szállásunkra.

Volt azonban egy lázadó. Egy mindenre elszánt polgárpukkasztó anarchista, aki eltökélte, hogy megleckézteti a pöffeszkedő portást. Ez az illető olyannyira lázadó volt, hogy már a puszta jelenléte is szembenállt a rendszerrel. Kutyáknak ugyanis tilos volt a belépés a Tengerszembe. Tuck ezzel azonban mit sem törődve, a portás szemébe nevetve lógott be hozzánk. A kapuőr több ízben kísérelte meg kikergetni, Tuck azonban mindig túljárt az eszén, és újra, és újra visszatért hozzánk. Örök barátságot kötöttünk hát ellenségünk legyőzőjével. Az egyetlen baj az volt, hogy a Tuck-hoz hasonló lázadó szellemek szabadok, akár a madár, így mikor fordult a szélirány, útjaink elváltak...

Tegnap fellépésünk volt. Ezúttal a Református Kollégiumba hívtak minket zenélni, Sárospatakra. Ez volt az első Mikolcon kívűli koncertünk, mi pedig hatalmas show-val tettük ezt emlékezetessé. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a koncert után, mikor már összepakoltunk, kimentem a kollégium kertjébe nosztalgiázni, hiszen számtalanszor elhaladtunk erre annak idején... alig tíz perc járásra volt a Tengerszem kempingtől... haja, azok a boldog szép napok...

És akkor megláttam! Ott heverészett egy fa alatt, én pedig önkéntelenül is felkiáltottam:
- Tuck! Hát te vagy az?!
Régi barátom azonnal felkapta a fejét és boldog csaholással rohant felém. Mélyen a szemembe nézett, én féltérdre ereszkedve megvakartam a füle tövét és megbeszéltünk, mi minden történt velünk az elmúlt években. Jó volt viszontlátni öreg barátomat. Tuck's back!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clark-kent.blog.hu/api/trackback/id/tr5444016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása